VIDEO TEDNA

PALM 3
Facebook!
by Skydive Dubai
 

NAKLJUČNE SLIKE

Foto, Video, Čelade

Foto, Video, Čelade

PRISOTNI

Ni registriranih uporabnikov
Gostov: 1

PRIJAVA

ZAZNAMKI

Skok v Tandemu PDF Natisni E-pošta
Ocenjevanje uporabnika: / 23
SlaboDobro 
Razno o padalstvu
Facebook!
KAKO POTEKA SKOK V TANDEMU?
Najprej se na splošno seznanite s potekom skoka, sledi oblačenje in spoznavanje opreme ter določitev nalog padalcev v tandemu: vstop v letalo, pripenjanje v letalu, položaj za odskok, položaj telesa v prostem padu, letenje z odprtim padalom ter položaj pri pristanku. Po zemeljskem delu priprav na skok izveste vse potrebne informacije, vključno z opozorilom: Padalstvo, s tem tudi skok v tandemu, je nevaren šport, pri katerem lahko ob upoštevanju vseh predpisov in pravil pride do hudih telesnih poškodb in tudi smrti!
 
tandem_prosti_pad_spredaj.jpg

Sedaj, ko spoznate postopke pri skoku in se zavedate nevarnosti skoka v tandemu ter padalskega športa sledi podpis pogodbe in izjave o izključitvi odgovornosti, seveda če ste sprejeli vsa tveganja in se odločite za skok. Zaradi kakršnekoli razloga se lahko ob vsakem trenutku do odskoka iz letala odločite, da ne boste skočili in se vrnete na tla z letalom! Seveda povejte to vašemu tandem inštruktorju, ki bo ukrepal po predpisanih postopkih.Padalec, ki skače v tandemu se skozi celotno doživetje drži navodil tandem inštruktorja, v letalo vstopa pred njim, pazi na vrtečo eliso letala saj je stik z njo smrtno nevaren.

tandem_osdkok_iz_letala.jpg

Na 2000 metrih nad terenom bo inštruktor še enkrat vprašal padalca v tandemu za položaj pri odskoku in položaj pri pristanku, približno 500 metrov (3-5 minut) pred višino odskoka bo inštruktor pričel s postopkom pripenjanja padalca v tandemu: najprej si padalec namesti čepico, sledi pripenjanje na štirih točkah. Za vsako inštruktor poroča padalcu v tandemu, spodnje bočne vezi zategneta tandem padalec in inštruktor skupaj, odvisno od tipa letala tandem padalec in inštruktor mirno čakata na ziskok v sedečem ali stoječem položaju. Po navodilu inštruktorja si padalec v tandemu namesti padalska očala.Sledi odskok z rokami na bočnih vezeh in glava rahlo pomaknjeno nazaj.

tandem_odskok.jpg

Pravilen položaj v prostem padu je sproščen, nasmejan....pri hitrosti okoli 200 km/h.

tandem_prosti_pad_strani.jpg

Tandem inštruktor odpre padaloPravilen položaj padalca v tandemu pri pristanku so pokrčene noge in roke na bočnih vezeh. Celotno silo pristanka po tandem inštruktor prestregel sam. Zato je pravilen položaj tandem padalca pri pristanku pomemben, saj ob neupoštevanju le tega lahko pride do poškodb.Naši tandem inštruktorji uporabljajo vrhunsko opremo z mednarodnimi licencami. Vsi so učitelji padalstva, vrhunski tekmovalci disciplin prostega pada (likovni skoki, prosti let). Nekaj med njimi pa je tudi slovenskih padalskih reprezentantov in udeležencev največjih tekmovanj. Poskrbeli bodo, da boste spoznali padalstvo v vsej njegovi veličini in lepoti.
 

Dodaj novIšči
Le registrirani uporabniki lahko pišejo komentarje!
 
< Nazaj

NOVO NA FORUMU

Odg:Cerklje 30. 8. 2014- nenačrtovan n...
Debeli, 16.10.14 10:25
Odg:Cerklje 30. 8. 2014- nenačrtovan n...
Debeli, 16.10.14 10:19
Cerklje 30. 8. 2014- nenačrtovan nizek...
Debeli, 16.10.14 10:15
Prodajam Impulse 135
ubald, 06.10.14 16:31
Odg:WingSuit vprašanja začetek?
wingsuitlover, 01.10.14 18:47

PARTNERJI